НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Германия призова за предпазливост при вдигането на забрани за пътуванията

Германският външен министър Хайко Маас призова за предпазливост при отменянето на предупрежденията за пътуване, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Когато хората не просто могат да летят в чужбина, но също така да се връщат по достатъчно безопасен начин, тогава стъпка по стъпка можем да отменим тези предупреждения за пътуване, каза Маас в публикуван днес коментар пред медийната група „Функе“. Той отбеляза, че тези стъпки не трябва за са прибързани.

Не можем и няма пак да прибираме още четвърт милион души от почивка това лято, каза той. След мащабното въвеждане на ограниченията за пътуване заради коронавируса през март, Германия репатрира най-малко 225 000 свои граждани от чужбина, като според външното министерство това е било най-голямата подобна операция в историята на страната.

Вътрешните граници на Европа не трябва да останат затворени и ден повече от нужното, допълни той.

По думите на Маас при отваряне на границите германското правителство трябва да действа контролирано и координирано, за да не се подкопае напредъкът, постигнат в борбата срещу вируса.

Германското външно министерство запазва в сила глобалното предупреждение за пътуване, което в сряда бе удължено до средата на юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *