НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Германия извади Добрич от „черния списък“

Министерство на външните работи беше информирано от германските власти, че изискването за PCR тест или 14-дневна карантина отпада за пристигащите от област Добрич.

Причината е, че вследствие на по-добри показатели за разпространението на Covid-19, институтът „Роберт Кох“ е извадил региона от списъка с рисковите райони за пътуване, съобщи от пресцентърът на МВнР.

На 7-и август Германия обяви за рискови три области в България – Добрич, Благоевград и Варна. На 21 август страната премахна ограниченията за област Варна, като към този момент те остават в сила само за пътуващите от област Благоевград.

В същото време министерството на външните работи на Германия отправи предупреждение за висока опасност от заразяване при пътувания до Прага, Женева и кантона Во (Швейцария), Дубровник и Корсика, пише в. „Билд“. Разширен бе и списъкът с непрепоръчителни дестинации във Франция – предимно морски курорти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *