ГЕРБ ще номинира Росен Желязков за председател на парламента

Росен Желязков е номинацията ни на за председател на НС. Той е безупречен професионалист, юрист. Разумен и диалогичен човек, който умее да обединява, а не да разделя. Надявам се да получи подкрепа. Това каза Деница Сачева от ИК на ГЕРБ пред NOVA .

По думите ѝ целта е да се състави платформа за разговори, които да обсъждат общи приоритети и пресечни точки по отношение на ключови въпроси за развитието на България.

„ГЕРБ е единствената партия, която поставя държавния интерес над тясно партийния. Избирателите ни не искат коалиция с ПП, но отговорността ни задължава да провеждаме разговори по общонационални цели. Безотговорно е да отказваме разговори, затова направихме компромис“, посочи тя. И уточни, че реалистичното увеличение на пенсиите е 12%, а на минималната работна заплата – до 800 лева.

Според нея едни следващи избори ще увеличат апатията и недоверието в парламентарната демокрация.

„ГЕРБ не е в изолация, ние спечелихме изборите. Как ще се формира мнозинство, ако не участваме и не дадем своите гласове? Има опит да се маргинализира вота на 600 000 избиратели, което е абсолютно несериозно. Имаме идеи за кандидатури за премиер, но към момента не можем да споменем имена. Контактната група ще започне работа след конституирането на НС. Целта е тя да е съставена от равно отдалечени от различните партии хора. Няма пречка и от други формации да предлагат хора. Вече имаме потвърждение от други партии за включване в контактната група. Подкрепата между БСП и ДБ е самоубийствена„, обясни Сачева.

Тя сподели, че ГЕРБ ще положи всички усилия, за да състави редовен кабинет. „ГЕРБ сме единствените с програма с ясни решения и конкретни антикризисни мерки. Решенията, които сме предложили по време на предизборната кампания, ще бъдат облечени в законопроекти“, отбеляза тя. И допълни, че Митрофанова няма място в НС и това е въпрос на защита на националното ни достойнство.

Сачева коментира и темата с газа.

„Балкански поток“ вече е източник на приходи, защото вече бяха преведени първите 700 млн. от транзитни такси, които се вляха в бюджета на България. Изплащането на този проект ще отнеме по-малко от 10 години. Безпочвени са обвиненията, че заради него е стартирала войната в Украйна“, категорична е тя.

Previous post Търсят се изчезнали хора след потопа на остров Крит
Next post Серия от експлозии в Киев, според Украйна атаката е от дронове камикадзе