ГЕРБ: Управляващите ще си отидат като най-мразените хора, и то много скоро

ГЕРБ: Управляващите ще си отидат като най-мразените хора, и то много скоро

Управляващите отдавна са загубили доверието на българските граждани, но те дойдоха на власт на крилете на омразата и ще си отидат като най-мразените хора и то много скоро. Това заяви Младен Маринов по време на предизборната кампания на ГЕРБ в Костинброд, на която присъства и лидерът на партията Бойко Борисов.

„Като гледам тази препълнена зала съм сигурен, че ще победим, и то много сериозно, на 2 октомври. Мина година и 2-3 месеца, в които държавата тотално спря. Днес бяхме в Сърбия да видим нашите сънародници, дори и там те се оплакват, че държавата е спряла, че никаква грижа няма за тях, че пътната инфраструктура е спряла. Знаете какво се случва на Драгоман, вече година и половина не могат да довършат магистралата, която е жизненоважна за този регион. И тяхното усещане е същото каквото и нашето – няма държава. Ако до преди година и половина всички чувахме обещания, сега всички можем ясно да разберем какво сме загубили – нашата финансова сигурност, нашата национална сигурност, нашата енергийна сигурност, загубили сме нашето бъдеще, защото в момента хората се чудят как ще изкарат следващия месец, два, зимата и никой не мисли за напред. До там ни докараха да мислим за следващите два месеца“, заяви Младен Маринов.

„Знаете, че нашата кампания е очи в очи. С голяма част от вас се виждаме почти всяка седмица и аз смятам, че това е начина, по който ние трябва да поемем отговорност пред вас. Виждам обаче каква кампания се води от тези, които ни управляваха до сега – от Промяната, от Асен, от Кирил Петков – интернет кампания, очерняща кампания, кампания, насочена към омразата, към клеветите, към лъжите. Аз мисля, че нищо от това не може да ви нахрани и да ви стопли. Те отдавна са загубили доверието на българските граждани, но те дойдоха на власт на крилете на омразата и ще си отидат като най-мразените хора и то много скоро“, заяви още той.

„Искам да ви кажа като дългогодишен служител в Министерство на вътрешните работи и като човек, който се е занимавал със сигурност и е работил за държавата толкова години, никога не съм си представял, че държавата може 7 месеца да бъде свалена до това ниво, да бъде разрушена, да бъдат разрушени всички системи, които крепят сигурността на тази държава. И от държава, която беше лидер на Балканите, да се превърне в държава, която очаква помощи и която се лута от руски газ до американски газ, от оръжия за Украйна до да не даваме оръжия за Украйна. До там стигнахме, че в управлението партиите, които управляват, нямат ясна политика. Ние от ГЕРБ сме казали и сме заявили нашата позиция – и по отношение на войната, и по отношение на газификацията, и по отношение на нашата национална сигурност. Нашата политика е последователна, но опасното е ако ни управляват хора, които ни управляваха до сега. Тези хора ще ни вкарат във война, ще ни вкарат в такава криза, в която никога не сме били. Хората искат час по-скоро да ги няма. Искам да предупредя Кирил Петков да не говори от ваше име и да не казва кой кога ще се пенсионира. На него ще му пожелая да си вземе един билет за 3 октомври и да се върне в Канада“, завърши Маринов.

„Бях си поставил един срок за пенсиониране – и това е като видя магистрала „Хемус“ готова. Пътят за Белград го направихме, малко остана. „Струма“ я съсипаха, но ще стане, ако на втори всичко е наред. „Хемус“ се опитаха да я съсипят, но там има много направено. И връзвайки Русе – Търново с тунела под Шипка вече може да се замислим, за това и построихме втория мост на Дунав – ние го построихме. Когато за първи път отидох там стояха 4 колони от нашата страна на моста. Този мост се изплати още на третата година. Най-много тирове минават там. А представяте ли си да имаме и „Струма“. Белград – Бургас, Белград – Варна – това значи Мюнхен, Виена. Две години хаос, две години застой, пустош. Ако сред нас има финансисти – онзи ден завършиха 5 милиарда емисии, 2,5 млрд. евра. Това на финансов език ще се опитам да ви го преведа – да ти дадат 7-годишни, 3-годишни книжа на 4,75% и нагоре лихва, ако министър беше Горанов щях да го уволня същия ден. И не е виновно служебното правителство, не е виновен служебния министър Велкова. Виновен е Асен Василев. Капанът, който сложи, на Радев, за да щракне в него. Те нямат пари, парите ги няма, фискалния резерв го няма, парите от сметката за „Хемус“, 1 млрд., ги няма, 1,2 млрд. за ВиК ги няма, всичко за 2 години е похарчено. Днес теглят още 200 млн. – това вече не е и събитие за нашите медии. Още 200 и към 16:00 часа им ги дават за 3 години за 3% лихва. По време на нашето управление банките плащаха да им съхраняваме парите – отрицателна лихва или на 0% лихва, само в ковид кризата отидохме на 1,5%“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това е счупена държава. Мъчно ми е за вас. За това съм тук. За да ви стане ясно какво сте си причинили всички българи с Киро и Асен – от онзи ден емисията 1 млрд. са лихвите. Кога ще ги изработим, за да ги върнем първо? Не е смешно, трагично е. Кой ги инсталира и защо? Защо трябваше България да бъде разрушена? Всички показатели, до ковид кризата, на България бяха нагоре. Когато започнахме гръцката връзка ГЕРБ я финансира, нашето правителство я проектира и на половината я по построи. Но като добър стопанин казах на гърците 20% от терминала за българите, за вас. Вие ще печелите от газопровода, ние ще печелим от Чирен, защото ще ви съхраняваме газа, като добри ортаци дайте ни 20% от терминала и те го дадоха. Кажете ми едно нещо, което Кирил и Асен са договорили през тези месеци“, коментира още Борисов.

„Пари няма, действайте. След втори е последният шанс всички политици да знаят, че няма накъде повече да се издевателства над народа, заради егото на тоя или ония. Видяхме и „Промяна“ и „Да, България“ как се съюзиха с БСП, изведнъж БСП ги забравихме за всички поразии, направили десетилетия наред. Изведнъж ги забравиха. Нанков осъди Кутев за клеветата за „Хемус“, Деси Атанасова осъди Корнелия за лъжите, два съдебни състава се произнесоха за незаконния ни арест и той няма как да е законен, защото ние нищо не сме направили. Вместо да се извинят и да си признаят грешката, те започват да се гордеят със своите незаконни действия. Асен Василев каза „Борисов да види килиите отвътре“. Асене – 7-мо районно е построено по нашето време, аз съм го видял отвътре. Ние сме правили най-доброто за нашите полицаи, следователи, прокурори, съдии. Най-хубавите сгради на съдиите ги направихме. С какво те се похвалиха? Почвам да се съмнявам кой ми мисли по доброто – те или вие. Ние сме и за машини, който иска да гласува на машините, но да има и хартиена бюлетина за тези, които са притеснени от машината, за да може всички да са доволни. Аз не се съмнявам, че тези хора рано или късно ще си получат заслуженото, защото те правят лоши неща. Не може да удържи държавата на това нещо. Много държави са раздавали пари без да могат да изкарат тези пари и катастрофата е сигурна. Няма такава система, която да удържи „да не работиш, а да харчиш“. Трябва да работи целия народ, да работим много, за да има БВП, за да има за всички. Войната не им пречи, това е оправдание, на Европа пречи, на нас – не. Ние сме основен производител на храни, на ел. енергия, от къде идва инфлацията? И тя е двойно по-голяма отколкото в Европа“, завърши лидерът на ГЕРБ.