ГЕРБ скочи на Рашков заради съмненията в качеството на „Струма“

ГЕРБ скочи на Рашков заради съмненията в качеството на „Струма“

От името на ПП ГЕРБ изразяваме съболезнования на близките за загиналите на магистрала „Струма“. В този ужасен ден считаме, че всички опити за политически внушения, че причината е в пътното трасе от кмета на Перник и служебни министри, са дълбоко грешни. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. По думите й изборите са приключили, а внушенията няма да върнат животите. Според нея трябва отговорност и смирение. Брифингът на ГЕРБ дойде след изказване на вътрешния министър Бойко Рашков и редица експерти по пътна безопасност, които изразиха съмнение, че мантинелите в района, настилката и самите наклони на трасето не са били оптимални.

На свой ред Александър Иванов поясни, че този участък е строен между 2002 и 2004, когато министър е бил Асен Гагаузов от БСП. По думите му изискванията за строителство били променени преди 2 години, а в случая участъкът е бил строен по съветски норми. Сега не би се построила магистрала по такъв начин. Имало множество срутвания, каза Иванов.

Призова да се подготвят магистралите за зимния сезон. Не се положил и метър маркировка през последните няколко месеца откакто управлявало служебното правителство, а паркингите по Люлин не се пипнали. Имало изготвено задание през 2020 г. от предишното ръководство на МРРБ чрез АПИ за маркировката на въпросния участък от „Струма“, но сегашното ръководство в лицето на Комитова не го изпълнила.

Атанасова изрази съболезнования за загиналите при пожара в село Рояк и за жертвите от пандемията през последното денонощие. Според нея трябва да се предложи ден на траур в България и Македония. По думите й Радев трябва да да иска оставката на служебните министри.