НОВИНИТЕ

ГЕРБ: За новата власт магистрала „Хемус“ не е приоритет

За новата власт магистрала „Хемус“ не е приоритет. Тази теза защитава бившият зам.-регионален министър Николай Нанков от ГЕРБ в пост във Фейсбук. Повод за възмущението му е вчерашната проверка на министър Комитова на част от строящото се трасе от „Хемус“.

„Дълго време мълчах и гледах действията на наследниците ни в МРРБ. Много неистини се изговориха, много манипулации бяха пуснати в обръщение – времето ще покаже кой крив, кой прав. Но министър, който сам гордо казва, че познава инвестиционния процес от А до Я, да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на магистрала „Хемус“ – ето това вече е върхът!“, казва Нанков.

Пояснява, че това е място за съхранение на строителна техника, терен от 12 декара, нает от частно лице, с негово съгласие е отнет хумусният слой – за да може тежката строителна техника да стъпи стабилно и да не потъва.

Отделно от това се чака разрешение за строеж от МРРБ и е направена организация за мобилизация.

„Това е. Ако си бяха направили труда да видят парцеларния план, щяха да разберат, че на това място няма как да има строителство, защото е извън бъдещото трасе на „Хемус“. С преведения аванс в момента се произвеждат бетонови изделия, добиват се инертни материали и пр. дейности, които предшестват самото извършване на строително-монтажни работи (за чието реално стартиране е необходимо строително разрешение)“, изяснява ситуацията с ремонтите на магистралата Нанков“, изтъква още Нанков.

Той посочва, че ако Комитова е искала да види как се стори е трябвало да отиде на участъци 1, 2 и 3. В участък 6 вървели подготвителни дейности – не се строи, защото се бавят процедурите от дирекцията на протестиращия бивш зам.-министър Тодор Стоянов.

„Вместо да работи и да напредва „Хемус“, той ходи на протести“, казва още Нанков.

Нанков изразява скептицизъм, че обещаното от ГЕРБ приключване на аутобана до 2024 г. ще се случи.