Георги Мамалев: Истинските храбреци днес са медиците

Георги Мамалев: Истинските храбреци днес са медиците

„Днес е Денят на храбростта, но храбрите няма да бъдем ние, които ще сме с чаши в ръка. Храбрите ще бъдат тези, които са такива вече дълго време – медицинските работници. Те са хората, които повече от два месеца се грижат за нас и за преодоляването на кризата“. Това каза в студиото на „Здравей, България“ актьорът Георги Мамалев, който днес празнува имения си ден.

Той добави, че не е подозирал, че в България има толкова подготвени хора. „Радвам се, че за разлика от правителствата на много по-богати от нас държави, ние обърнахме внимание навреме. Правителството действа много адекватно. Поклон пред целия щаб и ген. Мутафчийски“, каза още Мамалев.

„Когато съм се родил, моята баба Яна е държала много да бъда кръстен на нея. След няколко дни спорове, дядо ми Георги се е наложил и съм кръстен на него. В моя дом се събираме два пъти в годината – на Коледа и на Гергьовден. Тази година празниците ще бъдат по-различни. Ще бъдем само със съпругата ми“, разказва актьорът.

Мамалев призова хората да се доверят на специалистите и да спазват мерките срещу разпространението на коронавируса. „Няма друг начин, няма и лекарство. Трябва да слушаме, хората, които са вещи в това. Безотговорно е да се говори против мерките“, каза той.

„Аз чувам гласове за даване на милиарди левове. Факт е, че ние не сме много богата страна. Това, което държавата направи за културата, е във възможностите й. Какво би станало, ако се наложи това да продължи с години, а държавата раздаде всичко сега?“, коментира още Мамалев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *