В Рим: Починалите от коронавирус в Италия с 20 000 повече

В Рим: Починалите от коронавирус в Италия с 20 000 повече

Националният осигурителен институт/НОИ/ на Италия обяви в нарочна декларация, че броят на починалите от „Ковид-19“ от началото на епидемията в страната е с близо 20 хиляди по-голям от официално обявените от Гражданска защита и здравните власти жертви.

Според последната информация от четвъртък, от края на февруари коронавирусът е покосил 32 486 италианци, като в сряда те са били със 156 по-малко, а за лепнали коронавируса от началото на епидемията се водят 228 006 души. От тях излекуваните са 134 560, като в момента заразени са 60 960 души, 9 269 от тях са хоспитализирани, а 640 са настанени в отделенията за интензивна терапия.

Интересен е отговорът на въпроса защо италианският НОИ твърди, че жертвите на коронавируса в страната са вече над 50 хиляди? Според направеното от неговите специалисти съвмество проучване с Националния статистически институт предалите Богу дух в страната от 1 март до 30 април са с 46 909 повече, отколкото средно споминалите се през същите периоди на предишните две години. Според местния национален щаб на Гражданска защита обаче коронавирусът е взел от 1 март до 30 април тази година 27 938 жертви. Тоест разликата между официалните данни за починалите от „Ковид-19“ и сметките на специалистите от осигурителния институ и статистиците е към 19 хиляди! Което означава, че към днешна дата върлият вирус вече е взел живота на над 50 хил. италианци!

Хората на НОИ посочват и причината за допуснатата според тях съществена грешка – Гражданска защита и здравните власти отчитат във всекидневните си „черни бюлетини“ броят на починалите хора в болниците, но почти никога не вземат предвид умрелите пак от „Ковид-19“ италианци, ама предали Богу дух в собствените им домове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *