В Милано закичиха с предпазни маски и менекените по витрините

В Милано закичиха с предпазни маски и менекените по витрините

По ветрините на бутиците за модна конфекция в Милано от вчера масово шестват манекените с предпазни маски. По-точно манекените не шестват, а са накипрени със средството за борба срещу коронавируса, просто защото става дума за пластмасовите кукли, които не могат да се движат самостоятелно.

Даденост, която съвсем не затъмнява респекта, който минувачите вече имат към тях, тъй като във времето на „Ковид-19“, щом е за общото благо, и елементарната щуротия предизвиква единствено уважение.

Най-напред предпазни маски бяха нахлузени на менекените в представителния магазин на площад „Сан Бабила“ на световно известната верига за мъжки тоалети „Боджи“. След това с атрибутите за отблъскване на коронавируса бяха оборудвани пласмасовите кукли в другите бутици на веригата, а постепенно начинанието зарази още куп брендове. Естествено получи се явление, което впечатли пишещото братство и будни негови представители обсъдиха с въпросите „Защо?“ и „Как?“ управителя на „Боджи“ – Сандро Лусиньоли. „Свидетели сме на нещо много „кул“ и „мууд“ – обясни той на репортерите, – защото още дълго време ще трябва да носим предпазна маска и поставянето й върху манекени е съвсем на място!“

Лусиньоли каза още, че с иначе рекламния си ход неговата компания искала да внуши на жителите на Милано и оределите му през карантината гости, да носят винаги предпазни маски, защото само така ще си спасят живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *