В Италия ще бъдат направени 5 милиона теста за коронавирус

В Италия ще бъдат направени 5 милиона теста за коронавирус

Девет случая на „завърнал се“ коронавирус са регистрирани в Италия, съобщават АНСА и в. „Република“, предаде БТА.

Става дума за пациенти, които са били изписани от болници с негативен резултат на тестовете за зараза след лечение и които после отново са се разболели от COVID-19 или пък са получили по-леки симптоми на зараза.

Тези с по-леките симптоми са на домашно лечение чрез видеонаблюдение от страна на медиците, а тези с по-тежката форма на болестта са отново приети в болница.

Случаите са регистрирани в провинциите Лоди и Кремона в Ломбардия, едни от най-тежко засегнатите от епидемията още от февруари.

Същевременно италианският министерски съвет съобщи, че във фаза две в Италия ще бъдат направени в идните два месеца пет милиона теста от типа тампон или взимане на секрет за установяване на наличие на зараза, пише в.“Република“.

Предвижда се и да има повече клиники за лечение на пациенти с COVID-19 , като според плановете трябва да има по една клиника на 1 милион души. Областните управители ще решават къде да бъдат разположени тези клиники.

Предвижда се и увеличаване на леглата в интензивните отделения и в отделенията за инфекциозни болести и белодробни заболявания. В началото на епидемията Италия имаше 5179 места в интензивни отделения, а сега има 8407 места, припомня „Република“.

Мобилизират се ресурси за допълнителни 3600 места в интензивни отделения, за още 6000 места в пулмологиите и инфекциозните отделения и за 4225 места в отделенията са субинтензивна терапия (при която пациентите не се нуждаят от интензивни грижи, но все пак са в достатъчно сериозно състояние, за да са под постоянно наблюдение).

През фаза две ще се направи и анализ на резултатите от 150 000 извършени серологични теста, за да се види до каква степен коронавирусът се е разпространил в Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *