НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

В Италия блокираха супер яхтата „Шехерезада“

Италианските власти блокираха на пристанището на Маса Карара мега яхтата „Шехерезада“, свързана с руска собственост, пише БНР.

Министърът на икономиката Даниеле Франко е подписал указа за това. Според журналисти от екипа на руския дисидент Алексей Навални, тя принадлежи на руския президент Владимир Путин.

От септември  миналата година, мега луксозната яхта „Шехерезада“ – дълга 140 метра и на стойност 700 милиона долара, плаваща под флага на Каймановите острови, е на ремонт в тосканското пристанище на Маса Карара.

Разследването на финансовата полиция е установило наличието на  икономически и бизнес връзки с видни елементи на руското правителство и с други лица подлежащи на санкции от ЕС  на лицето – собственик, чието име не се споменава в прессъобщението на министерството на икономиката.

Формално, според разследването, яхтата се приписва на бившия президент на „Роснефт“ Едуард Худайнатов, чието име не фигурира в списъка на ЕС на олигарсите, подложени на санкции.

Министерството на икономиката уточнява, че Комитетът по финансова сигурност е предложил  на Съвета на Европейския съюз включването  му в гореспоменатия списък.