В Испания е регистрирано ново покачване на броя на смъртните случаи

В Испания е регистрирано ново покачване на броя на смъртните случаи

В Испания за последните 24 часа от коронавирус починаха 331 души, в сравнение с обявените вчера 288, предаде днес на министерството на здравеопазването.

Общият брой на починалите от вируса в Испания, която е третата най-сериозно засегната от пандемията държава след САЩ и Италия, вече е 23 521.

Според испанските здравни власти пикът на пандемията в страната е бил на 2 април, когато за 24 часа бяха регистрирани 950 смъртни случая.

Броят на оздравелите пациенти днес вече е над 100 000, като натоварването върху болниците намалява.

По тази причина Испания, където заразените с коронавируса са общо повече от 200 000, започна вчера да смекчава карантинните мерки, въведени в средата на март, като властите дадоха разрешение на децата да излизат навън, придружавани от пълнолетен.

Ако разпространението на вируса продължи да се забавя, на пълнолетните ще им бъде разрешено от събота да се разхождат и да се занимават с индивидуални спортове.

Испания постави днес началото на мащабно серологично изследване, в което ще бъдат изследвани между 60 хиляди и 90 хиляди души, като целта е да се разбере какъв брой испанци са развили антитела срещу вируса.\

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *