Върнаха ни от Италия крадец на 120 лева от ротативки

Старозагорец, откраднал 120 лв. от джобовете на току-що напуснал с джакпот от игра на ротативки, бе върнат от Италия с европейска заповед за екстрадация.

33-годишният Мирослав И. духнал към Ботуша, ден след като на 18 октомври м.г. преджобил комарджията, и веднага след това профукал плячката със свой приятел. Мъжът е бил забелязан от италианските карабинери на 31 март и след проточила се заради коронавирусната пандемия съдебна процедура преди седмица бил доставен обратно в родината, за да отговаря за престъплението си.

Едва в хода на досъдебното производство задържаният научил, че задигнатите пари са минималната част от печалбата на жертвата, останалите два бона видимо пияният комарджия все пак успял да укрие в слиповете си.

От 3 до 10 години затвор предвижда обвинението повдигнато от наблюдаващия прокурор спрямо апаша. Престоят зад решетките може да се окаже и по-продължителен, ако се докаже, че грабежът е извършен в условията на рецидив.

По искане на прокуратурата районният съд в Града на липите наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, тя обаче може да бъде обжалвана пред по-горната инстанция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Депутат от БСП с вулгарна шега за COVID-19, подиграва се на маските
Next post В знак на протест: Кюстендилец сгази половин тон череши