Въпреки всичко: 6000 български студенти се готвят да пътуват до САЩ

Въпреки всичко: 6000 български студенти се готвят да пътуват до САЩ

Студентските бригади в САЩ не са отменени и хиляди студенти са в готовност да пътуват. Това стана ясно от думите на Светлан Данев от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен. Преди дни на въпрос дали хиляди студенти ще могат да пътуват за Щатите заради пандемията, шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски отвърна: „Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде“.

„На базата на наложената стилистика бих казал: 6000 студенти да се готвят да пътуват до САЩ, тъй като програмата не е отменена. Просто е отложен нейният старт с 13 дни, което прави възможно тяхното пътуване от 14 май“, каза Данев пред bTV.

Данев напомни, че програмата се регулира от Държавния департамент, което е правителството на Съединените щати. Ние нямаме притеснения, защото оттам няма отказ, уточни той.

По думите му всички проучвания показват, че пикът ще премине в края на април и началото на май, пише bg-voice.

„Очакваме един много силен и успешен сезон. Работодателите очакват с нетърпение студентите. Ние сме в непрекъснат контакт с тях и те казват, че няма проблем със сезона за момента. Студентите също са готови да заминат“, коментира още представителят на Асоциацията на агенциите за международен културен обмен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *