Въоръжен обир на инкасо автомобил в София

В района на Околовръстното шосе на София са открити два опожарени автомобила, които отговарят на описанието на колите, с които е извършен обирът

Инкасо автомобил бе ограбен тази сутрин, съобщи МВР, цитирано от БТА.

В района на Околовръстното шосе на София са открити два опожарени автомобила, които отговарят на описанието на колите, с които е извършен обира. Това стана известно от съвместния брифинг на СДВР и прокуратурата по случая.

Сигналът за обир е получен около 7:15 часа, заяви гл. инспектор Николай Нотов от СДВР. Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство, каза прокурор Илияна Кирилова.

Инкасо автомобилът е обран на паркинга на столичен мол.

Нападението е станало в момента, в който автомобилът е превозвал суми пари, с които се зареждат банкомати в търговския център.

Все още се уточнява дали става въпрос за банкомати на една и съща банка, или на различни. Предполагаме, че нападателите са знаели, че в този час пристига инкасо автомобил, заяви заместник градският прокурор Иво Илиев. В колата са били шофьор и охранител.

Автомобилът е бил „тампониран“ – пред него е застанал друг автомобил, от който са излезли въоръжени лица, заплашили са охранителите, обезвредили са ги и са пренесли касетките в друг автомобил. Охранителите нямат сериозни наранявания, все още се уточнява сумата от откраднатите касетки, каза заместник градският прокурор.

Нападателите са избягали с джип с украински регистрационни табели, които обаче не са от същото превозно средство.

Ще се анализират записите от охранителните камери. Нападателите са били облечени с тъмни дрехи, с ръкавици и черни маски с прорези на очите, каза още гл. инспектор Нотов.

Previous post Лекарите с апел да се разкрият клинични пътеки за лечение на постковид синдрома
Next post Ракети паднаха в Полша и убиха двама, задействани са военни самолети