Второ злато ни донесе ансамбълът по художествена гимнастика

Второ злато ни донесе ансамбълът по художествена гимнастика

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели втори златен медал на световното първенство, което се провежда в зала „Арена Армеец“.

Тимът в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова изпълни най-добре от всички съчетанието си на три ленти и две топки и получи оценка 33.300 т. (16.500 за трудност, 8.600 за артистичност и 8.200 за изпълнение). Със сребърните медали остана Италия (31.450 т.), а с бронзовите – Азербайджан (30.750 т).

По-рано днес ансамбълът ни се представи доста по-неубедително във финала на пет обръча, допускайки неточности и остана на осмата, последна позиция с 31.400 т. Шампион стана Италия (34.950 т.), пред Израел (34.050 т.) и Испания (33.800 т.), пише в. „Сега“.

Както е известно съставът, с треньор Весела Димитрова, дебютира на световно първенство, като още в първата си поява – в петък, спечели титлата в многобоя, а с това и квота за олимпийските игри в Париж през 2024 г.

България завърши участието си на световното първенство с общо шест медала. Освен двете титли на ансамбъла, индивидуално Стилияна Николова спечели бронз от многобоя и трите сребърни отличия на отделните уреди – обръч, бухалки и лента.