Връщат в училище първо 7-и и 12-и клас

Връщат в училище първо 7-и и 12-и клас

В училище да се върнат първо децата от 7-и и 12-и клас е един от вариантите за ротацията на големите ученици. Това е един от възможните варианти, които бяха обсъдени на заседание на Отрасловия съвет по образованието с участите на директори, учители, синдикати и МОН.

Част от участниците в него са изразили мнение, че за седмокласниците и абитуриентите е най-важно да възобновят присъственото обучение, тъй като им предстоят НВО и матури. Ротацията може да бъде на една или две седмици. До окончателни решения не се е стигнало, все още предстоят анализи на ситуацията с разпространението на коронавируса.

На срещата са били обсъдени различни идеи. Една от тях е била за завръщане на учениците от областите в жълто – такива с ниско разпространение на коронавируса. В момента у нас такива няма. Друга е в малките населени места, където училищата са нисък брой ученици да няма ротация, да се върнат всички.

Ще се следи заболеваемостта – при повишаване отново всички ще минат на дистанционен режим. Нагласите на учители и директори за влизането в клас са различни – едни са против това да се случи, а други искат да започнат присъствено обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *