НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Войници помагат при задръстването от камиони край Дувър

Британското правителство увеличи усилията за разчистване на струпването от хиляди камиони, блокирани дни наред в Южна Англия след затварянето на границите заради появилия се нов щам на коронавируса, предаде ДПА.

Министерството на отбраната каза, че изпраща „още 800 военни в Кент днес, за да съдейства за увеличаване на способностите за тестване, така че да помогне за разчистване на задръстването от автомобили и да направи възможно трафикът да започне да се движи с по-близко до нормалното темпо през Дувър“.

Новите 800 души са допълнение към разположените вече в района 300 военнослужещи.

Въпреки това се очаква разчистването на задръстването да отнеме дни. Хиляди шофьори на камиони бяха блокирани в Англия от неделя, след като Франция затвори своята граница.

В сряда беше постигнато споразумение между Великобритания и Франция, съгласно което шофьорите трябва да си направят бърз тест за коронавирус, преди да им бъде позволено да прекосят Ламанша с кораб или през Евротунела.

Британският транспортен министър Грант Шапс каза вчера, че от над 2300 тествани шофьори само трима са дали положителен резултат. Според информационната агенция Пи Ей 700 камиона са успели да преминат Ламанша до днес. Над 5000 камиона обаче остават блокирани на неизползваното летище „Манстън“ и в отцепен участък от път М20. Много от шофьорите се оплакаха, че изпитват недостиг на вода и храна. Също така няма достатъчно тоалетни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *