Водолази са открили останките на индонезийския самолет

Водолази са открили останките на индонезийския самолет

Водолазите са открили възможното място на катастрофата на индонезийския самолет. Това съобщи Associated Press (АП) с позоваване на индонезийския маршал на ВВС Хади Чахджанто.

„Получихме съобщения от водолазния екип, че видимостта във водата е добра, което направи възможно откриването на някои части от самолета“, каза маршалът. „Сигурни сме, че самолетът се е разбил тук“, добави той.

Останките от самолета са открити на дълбочина 23 метра в Яванско море.

По-рано индонезийската агенция Antara информира, позовавайки се на представител на военновъздушните сили на страната, че военните са успели да намерят маслено петно, посочвайки вероятното място на катастрофата на лайнера. На свой ред ръководителят на Националната агенция за търсене и спасяване на Индонезия Багус Пурухито заяви, че спасителите са записали сигнал, който може да идва от полетните записващи устройства на катастрофиралия лайнер, и сега те ще търсят източника му.

Boeing 737-524 на местната авиокомпания Sriwijaya Air на 26 години е изпълнявал полет в събота от Джакарта до Пантианак (столицата на провинция Западен Калимантан), превозвайки 50 пътници и 12 членове на екипажа. Около четири минути след излитане от столичното летище самолетът е паднал в морето. Сурио Аджи, заместник-ръководител на националната агенция за търсене и спасяване, заяви, че наземните служби не са получавали никакви аварийни сигнали от нито едно въздухоплавателно средство в зоната им на отговорност. Освен това според него сателитните системи на съседна Австралия също не са записали никакви сигнали.

Според авиационния портал FlightRadar, през първите минути след излитането самолетът е набирал височина, но след това при достигането на 3 300 метра (10 хил. фута) рязко е загубил височина от три хиляди метра за по-малко от минута.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *