Великобритания съобщи за 539 починали от COVID-19 за едно денонощие

Великобритания съобщи за 539 починали от COVID-19 за едно денонощие

Великобритания съобщи за 539 починали за едно денонощие от причиняваното от новия коронавирус заболяване Ковид-19, предадоха БТА и Ройтерс.

Министърът на външните работи Доминик Рааб, който води ежедневния медиен брифинг на правителството, заяви, че към 16 ч. по Гринуич (19 ч. българско време) вчера броят на смъртните случаи в страната вече е 30 615.

Великобритания е на второ място в мрачната статистика след Съединените щати.

Рааб съобщи за 5614 регистрирани нови заразени с коронавируса. С това общият брой на случаите във Великобритания е достигнал 206 715. По този показател страната е четвърта след САЩ, Испания и Италия.

Всяка смекчаване на ограничителните мерки във Великобритания заради коронавируса носи огромен риск и може да бъде спряно, ако броят на заразяванията отново започне да нараства, каза Рааб. Той предупреди, че без социално дистанциране вирусът ще се разпространява експоненциално.

Няма магическо решение за спиране на разпространяването на заразата в болници и старчески домове, призна британският външен министър. В същото време той подчерта, че правителството има план за справяне с проблема, и изрази увереност, че той ще сработи.

В неделя британският премиер Борис Джонсън ще представи план за ограничено разхлабване на рестрикциите заради коронавируса от другата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *