Везенков избра „Балкан“ за е-баскет лигата

Везенков избра „Балкан“ за е-баскет лигата

Александър Везенков най-накрая ще защитава цветовете и на български клубен отбор. Звездата на мъжкия национален отбор и играч на „Олимпиакос“ избра да защитава цветовете на „Балкан“ в БФБ е-баскет лигата, която стартира другата седмица.

Везенков избра екипа на „зелените“, с които баща му Сашо Везенков печели титлата на България през 1987, 1988 и 1989 г., а също и Купата на България през 1986, 1987 и 1988 г.

Националът много пъти е показвал любовта си към своя Ботевград. Последният му жест бе дарение от 10 000 лв. за подпомагане на дейността на болницата в Ботевград и социалните заведения в общината. Преди време пък организира баскетболен празник за децата в града „Играй с Везенков“.

Днес в 19:00 изтича крайният срок за записване за БФБ е-баскет лига. Желаещите да се включат все още могат да сторят това с попълването на регистрационната форма на сайта на БФБаскетбол, напомнят от централата.

БФБаскетбол е първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант на своето първенство. Двубоите ще имат онлайн стрийминг, но федерацията води разговори и за телевизионно излъчване на живо на някои от срещите. Турнирът ще се проведе на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори. Всички състави в играта ще бъдат с оригиналните си баскетболисти, но ще бъдат приравнени с рейтинг 80, за да няма привилегировани участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *