Валери Симеонов: Мярката 60/40 по-скоро има медиен ефект

Валери Симеонов: Мярката 60/40 по-скоро има медиен ефект

„Тази мярка по-скоро има медиен ефект, отколкото полезни резултати за бизнеса.” Това заяви за Нова тв относно мярката 60/40 Валери Симеонов.

„Един работодател, който би желал да получи 60 %, а не иска да даде другите 40 % от себе си, ще притисне работника си да подпише, че е взел 100 %, а ще му даде само тези 40 % от държавата.

Второто, което би направил, за да си гарантира, че няма да има проблеми, след като периодът изтече, той ще накара работника да подпише предварително една молба за прекратяване на договора по взаимно съгласие и след края на кризата, ако няма нужда от този работник, ще го освободи.

Няма такъв бизнес, който да приеме тази мярка. Ако държавата наистина иска да помогне на бизнеса, трябва да проведе консултации с работодателите. Нашите мерки са насочени към пазарите, ние предлагаме държавата да се насочи към обезпечаването на пазарите. Ако има пазари, бизнесът ще се оправи сам. Каквито и мерки да взема държавата, каквито и пари да дава, никой бизнесмен няма да оцелее, ако не може да пласира своята продукция.”, допълни Симеонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *