НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Ваксините тръгнаха към европейците, а подаръци могат да заразяват

Въпросът кои подаръци най-лесно предават COVID-19 е особено актуален. Почти всяка повърхност може да съдържа патогени. Вирусът Sars-CoV-2, който причинява болестта COVID-19, може да живее върху пари, на картонени повърхности трае до 24 часа, а на пластмасови и метални повърхности до три дни.

В същото време, съществува голям списък от играчки, подаръци и новогодишни дрънкулки, които могат да се превърнат в носител на вируса. Бактериите често се развиват в топлата и влажна среда, създадена от дрехите и постелките. Коронавирусът живее по-дълго на твърди повърхности, включително пластмаса и неръждаема стомана.

Когато избирате подаръци от търговските центрове, е наложително да носите маски и ръкавици за еднократна употреба, коментират експерти.

Междувременно камиони, натоварени с първите партиди ваксини срещу коронавируса за граждани на ЕС, потеглиха от огромната фабрика на Pfizer в Белгия преди 27-те държави членки да започнат масовата имунизация, информира АФП.

Държавите членки ще започнат да имунизират с ваксината на Pfizer-BioNTech от 27 декември, след като Европейската комисия потвърди препоръката на Европейската агенция по лекарствата.

Журналист на АФП съобщава, че три хладилни камиона са потеглили от фабриката на американската фармацевтична компания в Североизточна Белгия. Те са ескортирани от полицейски автомобили.

От Pfizer отказват да разкрият за коя държава са първите доставки.

В сряда Швейцария започна да ваксинира гражданите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *