Български сутеньор отвлякъл 7-годишното дете на словачка

Български сутеньор отвлякъл 7-годишното дете на словачка

Мъж на 41 години от България е бил арестуван при драматична акция в малкото градче Зомбки на 12 километра от полската столица Варшава за отвличане на дете и принуждаване на майка му към проституция, съобщи щабен аспирант Томаш Ситек от околийската полиция в гр. Воломин, част от Варшавската конгломерация. На българина, чието име и инициали не се споменават, са повдигнати обвинения и според полските закони може да прекара в затвор до 12 години.

От януари 2019 година мъжът с физическо и психическо насилие принуждавал 39-годишна гражданка на Словакия да проституира, като прибирал оборота й. В края на декември м. г. за да е по-убедителен лишил от свобода 7-годишното дете на словачката и го държал в дома си. Така използвал детето за инструмент за влияние върху майката.

Преди няколко дни майчиният инстинкт надделял над страха у словачката и жената подала жалба срещу българина за отвличането и задържането на детето й. Разказала, че е негова жертва и проституира против волята си. Полицията реагирала светкавично. Бързо установила местонахождението на насилника.

В жилище в градчето Зомбки униформените открили 41-годишния българин и родителите му, както и 7-годишното дете на словачката. Сутеньорът показал паспорт на името на детето, от което ставало ясно, че това е детето на жалбоподателката. Българинът е задържан още в същия момент и изпратен в ареста.

Събраните доказателства са позволили на полицейските власти и прокуратурата да повдигнат на гражданина на Република България обвинения, в т. ч. за принуждаване на партньорката си, 39-годишна гражданка на Словакия към проституция чрез използване на физическа сила и психическо насилие и заплахи за убийство, както и за отвличането на детето.

Оказало се, че ще отговаря и за присвояване в резултат на грабеж на парите и автомобила на словачката и за заплахи с убийство посредством интернет на жената, детето и и трети лица. Материалите са предадени на прокуратурата във Воломин, която е поискала за българина временен арест. Съдът е приел искането и е постановил 3 месечно задържане под стража.