Български бар в Лондон влезе в световна класация

Български бар в Лондон влезе в световна класация

Пловдивчанин, който върти един от най-хитовите барове в Лондон, е на крачка от престижна награда. 38-годишният Георги Радев е дипломиран икономист от ПУ „Паисий Хилендарски“, но хобито му са заведенията. Преди две години с приятели отварят Laki Kane London’s tropical escape. Сега неговото заведение е номинирано за престижната награда “Топ 10 най-добри бара в Европа” от “Тейлс оф дъ коктейлс”. Това е най-голямата бар организация в света. Всяка година през месец юни тя събира на специален форум хиляди бармани в Ню Орлиънс, САЩ.

„Има много презентации, конференции и курсове. Кулминацията са самите награждавания. Искрено се надявам да намерим място в Топ 10 на световната класация”, заяви щастливият Радев за в. „Марица“.

Георги вече има друга награда за 2020 година. Бил е номиниран за “Бар собственик на годината” и спечелил “Бар Хост на годината” от “Клас магазин”.

Бизнесът му тръгва през 2018 година заедно с неговите партньори Стийв Киприяну и Сам Робсън. Тримата отворили в Лондон първият Тропикал Ескейп Бар “Laki Kane”. С уникалната си концепция, заведението предизвика похвални отзиви и коментари по страниците на ”Тайм аут”,”GQ” и други издания.

Две години подред заведението е „Ром бар на годината“ в Англия според класация на списание “Имбайб”. “Лъки Кейн” е с тропически дизайн, който с влизането си те кара да се почустваш на екзотична почивка. Единственият бар в света, в който не се използва рафинирана захар и сиропите за коктейли са само с натурални продукти, обяснява Георги. Дори имат лаборатория, в която изцеждат захарна тръстика и уникални екзотични плодове.

Пловдивчанинът и съдружниците му разполагат също с дестилерия, където си произвеждат собствен ром. Той се прави по уникален метод, а търговското му название е “Драй спайс ром”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *