Българка в Лондон пребори COVID-19 и скоро всички ще говорят за нея

Българка в Лондон пребори COVID-19 и скоро всички ще говорят за нея

Нора Гудев е психотерапевт в Лондон. Живее там от близо 12 години. Град, в който по неофициална статистика живеят около 5 000 бездомни от общо над 8 милиона жители. Още от студентка Нора се заглежда в протегнатите им чаши за дарения и кашоните, върху които спят. Последните три години е посветила на разговори с тези, които дори във време на пандемия, са най-уязвими, защото са на улицата.

„Те са социално изолирани от много време насам. Коронавирусът е една криза, която в момента показва проблема им. Искам повече хора да разберат, че проблемът не е в липсата на къща, дори не е в липсата на храна. Естествено, това са много сериозни проблеми, тъй като човек трябва да оцелее, но един човешки живот, не е за оцеляване, той е за живеене“, казва Гудев пред Нова телевизия.

Те нямат самочувствие да потърсят помощ, защото животът им е поредица от негативни емоции. Затова екипът на Нора ги издирва. Годишно психотерапевтът работи с около 300 души, останали без подслон и смелост да потърсят път напред. А сега, покрай коронавируса, са още повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *