Българи питат във фейсбук как е трафикът към Гърция

Българи питат във фейсбук как е трафикът към Гърция

Българи използват социалните мрежи като средство за информация и се питат как е трафика на ГКПП „Маказа”. А отговорите им помагат да решат дали да отидат на плаж в Гърция. След като отпадна карантината за влизащи и излизащи в южната ни съседка стотици нашенци се юрнаха на море, а граничните пунктове бяха затапени. Образуваха се километрични колони, чакаше се с часове, а шофьорите бяха изнервени. За забавянето роля играе и факта, че българските власти следят за неплатени глоби към КАТ.

В неделния ден сутринта и по обед трафикът на влизане и излизане в Гърция е бил спокоен между 5 и 10 автомобила са преминавали, пишат хората в социалните мрежи. По думите им средно по около 15-20 минути е отнемало да излязат от България, когато напливът е бил малко по-голям. Други пък твърдят, че са чакали по 40 минути. Към 14 часа обаче движението на влизане в България се запуши и тапата стигаше до първия тунел.

„Не разбирам защо на границата се извършват проверки за неплатени глоби само за лица с български документи за самоличност. Излиза, че законът за движение по пътищата на водачи с чужда регистрация не важи, тъй като констатираните нарушения се проверяват по ЕГН, а не по регистрационен номер на автомобил. Тогава защо не прекръстим Закона за движение по пътищата на Закон за движението по пътищата на българи“, пише Стоян Стоянов.

Освен за трафика българите питат тези, който вече са на плажната ивица, какво е времето. Според тях водата била студена в северната част на Гърция, а на места валяло дъжд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *