Българи на кораб със заразени: Има ли път към родината?

Българи на кораб със заразени: Има ли път към родината?

Двама български музиканти са блокирани на круизен кораб с регистрирани случаи на коронавирус. Те са изолирани в кабините си, след като единият от тях е имал контакт с болен от коронавирус лекар. И двамата не са заразени. Персоналът им носи храна. Един от сънародниците на кораба – Атанас Ловчинов, сподели притеснението си в ефира на „България сутрин“.

„200 от хората на кораба са заразени. Те са филипинци. Има хора, които не са тествани и това си е жива опасност“, добави той.

МВнР е стартирало процедура по прибирането на сънародниците ни с автобуси. „Трябва да чакаме 2 седмици за разрешителни за зелени коридори. Това е скъпа процедура“, добави музикантът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че сънародниците ни са изплашени, че трябва да стоят на кораба 2 седмици, докато чакат да се приберат.

„За това време много неща могат да се случат. Лекарят, диагностициран с COVID-19 на кораба, преболедува и сега е дал отрицателна проба за вируса. Ние може да сме изолирани в стаите ни, но хората, които ни носят храна дори не са изследвани“, добави той.

Ловчинов каза още, че заради COVID-19 е пострадал и бизнесът му.

„Трудно е да го ръководя от далече. Не вярвах, че този вирус ще донесе със себе си такива последствия. Аз съм на 63 години. Такова нещо не съм виждал досега“, заяви музикантът.

Когато музикантът се прибере в България, той най-вероятно ще създаде песен за вируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *