НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Българите в чужбина също излязоха на протест

Българите в Берлин излязоха на протест пред сградата на посолството ни. Сънародниците ни заявиха исканията си и подкрепата за тези, които протестират в родината. Протест имаше и в Кьолн, предаде Bulgaria ON AIR.

Демонстрации имаше и в други европейски столици. В Лондон сънародниците ни за пореден ден изразяват същите искания, както и да има възможност за електронно гласуване за всички българи зад граница. Организаторите на протеста обаче призоваха участниците да спазват дистанция и да носят маски.

А в Брюксел се проведе първата от поредица инициативи, които се подготвят от българите в Белгия. Протестът завърши с изпълнение на националния химн, а организаторите му бяха категорични, че зад мирната демонстрация не стои подкрепа за президента или определена партия.

Те искат лидерите на ЕНП и АЛДЕ да мотивират публичната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов и за лидера на ДПС Ахмед Доган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *