НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Българинът Алекс Георгиев става с $5 млн. по-богат след договор с NHL

Роденият в България Александър Георгиев, който подписа нов договор с отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада – „Ню Йорк Рейнджърс“ ще стане по-богат с близо 5 млн. долара.

Георгиев е поставил подписа си върху контракт за още 2 години. Според медиите в САЩ, той ще получава по 2,425 млн. долара на година. Това означава, че в края на договора вратарят ще е по-богат с 4,85 млн. долара.

Георгиев е единственият хокеист, роден в България, който е имал възможността да играе в едно от най-силните първенства в света. Той и семейството му напускат Русе, за да заминат за Русия, когато Александър е още бебе. Там вратарят започва хокейната си кариера, като по-късно играе и в първенството на Финландия.

През 2017 г. Георгиев се присъедини към 4-кратните носители на Купа Стенли „Ню Йорк Рейнджърс“ като свободен агент.

През последния сезон роденият в Русе Александър игра в 31 срещи, като допускаше средно по 3,04 гола на мач и спаси 91 процента от отправените към вратата му удари. В цялата си кариера в NHLтой има 77 мача.

В момента той е на 24 години и се очаква през следващия сезон да бъде резерва на руснака Игор Шестьоркин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *