БФС ще получи 4,3 милиона евро от УЕФА

БФС ще получи 4,3 милиона евро от УЕФА

Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро от УЕФА заради кризата с коронавируса.

Евроцентралата обяви на официалния си сайт, че отделя 236,5 милиона евро в помощ на 55-те национални футболни федерации на Стария континент заради пандемията от коронавирус.

„Нашият спорт се изправя срещу безпрецедентно предизвикателство, доведено от кризата с COVID-19. УЕФА иска да помогне на членовете си да се справят по начин, който сметнат за най-подходящ в специфичните условия. Затова решихме да отпуснем по 4,3 милиона евро на всяка асоциация, които ще бъдат платени до края на този и следващия сезон“, се казва в съобщението на УЕФА.

Финансирането обичайно е насочено за покриването на текущи разходи на отделните централи и в помощ на развитието на определени вътрешни програми и развитието на специфични области във футбола на местно ниво.

Този път обаче всяка федерация ще може сама да определи за какво да изхарчи получените средства зарази кризата с COVID-19, която спря футбола от средата на март.

Сумата е отделена от програмата на УЕФА за развитие на футбола „Хеттрик“, която беше стартирана след Евро 2004, а средствата в нея се акумулират от приходите от провеждането на континенталните първенства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *