Бурята Филомена спасила десетки деца от взрива в Мадрид

Бурята Филомена спасила десетки деца от взрива в Мадрид

Десетки деца можеше да се окажат под развалините на къщата, която бе съборена от мощен взрив вчера на ул. „Толедо“ в Мадрид, но заради натрупания сняг от бурята Филомена в двора на училището „Ла Сале“ те са останали в класните стаи през междучасието в момента на взрива, съобщи Cadena SER, цитирана от Dariknews. Ако не беше снегът, под развалините в двора можеше да се окажат десетки деца и пострадалите да бъдат много повече.

Жертвите от взрива, вероятно причинен от изтичане на газ, са четири, сред тях и минаващ покрай сградата българин, единадесет са ранените.

По всичко изглежда, че взривът е възникнал в газовия котел, тъй като по това време са извършени работи по поддръжката му.

Инцидентът е станал в енорийски апартамент, който е бил унищожен в резултат на взрива. В близост до сградата има училище и жилище за възрастни хора.

Точно по време на експлозията децата от училището щяха да са на двора, където паднаха по-голямата част от развалините.

Виситасион Саласар, директорка на центъра разговаря с журналист от Cadena SER за случилото се. „По това време децата щяха да са на детската площадка, но поради снега решихме, че почивката е в класната стая. И това ни спаси.“

Заради експлозията днес училищните занимания бяха онлайн.