Бурята Филомена затрупа Мадрид

Бурята Филомена затрупа Мадрид

Бурята Филомена се разфуча и в четвъртък покри с бяла снежна покривка почти цялата територия на Испания над 400 м надморска височина, с тенденция в петък тя да достигне 15-20 см.

В столицата Мадрид, чиито жители отдавна се питат кога и там ще се радват на сняг, той вече дойде, и смята дори да остане през целия уикенд, прогнозира Europa Press. Най-значителни ще бъдат валежите в Мадрид в събота, когато очакваните преспи може да предизвикат проблеми. Чак в понеделник Филомена ще си тръгне.

На снега се зарадва и колоритният капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос, който е от горещата Севиля – той излезе гол до кръста на заснежената тренировка, показа перки и заяви: „Обичам лятото!“

А най-вледеняващият й дъх бе усетен в планините на северозапад, където днес бяха отчетени минус 35,8 градуса във Вега де Лиордес – най-ниската температура в историята, откакто се събират метеорологични данни.

Тези стойности потвърдиха застудяването, през което преминава страната, като слязоха дори под вчерашния минимум от -34,1ºC в Тук де ла Ланса в провинция Леида в сърцето на Пиренеите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.