Бунт! Протест пред парламента заради дългата карантина

Бунт! Протест пред парламента заради дългата карантина

Мащабен протест пред Народното събрание замислят ентусиасти във фейсбук. Въпреки извънредното положение и забраната за масови мероприятия, на голяма част от хората им е писнало постоянно да им налагат нови и нови рестрикции и ще се опитат да съборят властта на 13 април, понеделник. Опитът им трябва да стартира в 12.30 ч. пред Народното събрание.

Участници в предстоящия протест споделят пред Lupa.bg, че основната група, в която се организират хората, се казва „Нека не бъдем роби, да спасим България“, която има 25 000 членове. Има обаче още няколко фейсбук групи, които набират желаещи да се присъединят към демонстрацията.

„На хората им писна вече – туристическият бранш, ресторантьорството, хотелиерството и т.н. са без никаква работа, таксиметровите шофьори също, а правителството не взима никакви мерки да помогне на хората като в другите държави. Ако се обединим всички заедно, никой няма да може да ни спре – нито полицията, нито жандармерията!“, убедени са в групата.

Недоволните от настоящето положение имат още едно подозрение: според тях у нас в момента, покрай истерията около коронавируса, тихомълком се инсталира 5G мрежата, която била много по-опасна от COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *