БСП, „Възраждане” и ВМРО ще се регистрират в ЦИК за предсрочните избори

Днес, 16 август в 9:00 ч. партия „Възраждане“ се регистрира за предсрочните парламентарни избори на 02.10.2022 г., съобщиха от политическата сила, чийто дебют бе в последното Народно събрание.

В 11:30 часа за вота ще се регистрира коалиция „БСП за България„.

В 12.00 ч. ВМРО – Българско национално движение ще се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в насрочените за 2 октомври предсрочни парламентарни избори.

Документите ще бъдат внесени от тримата съпредседатели на партията – Александър Сиди, Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов, и главния секретар Юлиан Ангелов.Припомняме, че Организационният съвет на ВМРО – Българско национално движение в събота взе решение за самостоятелно явяване на партията на предстоящите избори.

„Ние идваме!“, с мандата на „Единна народна партия“ също предстои да внесе в 15:30 часа документи за регистрация за участие в предстоящите извънредни парламентарни избори. Николай Хаджигенов, Мария Капон и Арман Бабикян ще приложат и подписка на избиратели, подкрепящи регистрацията в Централната избирателна комисия.

ЦИК започна приема на документи на 10 август 2022 г. До понеделник следобед за участие в изборите за народни представители документи бяха подали 14 партии и 1 коалиция, съгласно приложения списък. Сред тях са „Продължаваме промяната“ и коалицията ГЕРБ-СДС.

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация е до 17 часа на 17 август 2022 г.

Previous post Скъсяват COVID карантината у нас
Next post Отменени и закъснели полети в Испания заради стачка в Ryanair