Броят на жертвите от снежните бури в САЩ расте

Броят на жертвите от снежните бури в САЩ расте

Броят на жертвите на зимната буря, която парализира голяма част от Съединените щати преди Коледа, достигна 27 души в западната част на щата Ню Йорк, предаде БНР по информация на „Асошиейтед прес“.

Телата на загиналите бяха намерени в техните коли, домове и в снежните преспи. Някои от тези хора са умрели, докато са ринели сняг.

Само в окръг Ери, където се намира град Бъфало, са регистрирани 25 смъртни случая, каза на пресконференция представител на местните власти, цитиран от „Франс прес“. „Моля ви, ако не сте част от спасителните екипи, не шофирайте. Условията са лоши“, призова той.

Бурята премина през западната част на щата в петък и събота. Коли заседнаха в преспите, на места спря токът, а спасителните екипи имаха трудности да достигнат до всички нуждаещи се от помощ. През последните 24 часа е било възстановено електроподаването на над 13 000 домакинства в окръга, но още 12 000 остават без ток.

В цялата страна са регистрирани общо най-малко 48 смъртни случая, свързани с бурята. Спасително-издирвателните операции продължават и днес.