НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Борис Джонсън призова: Върнете децата в училище!

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е „жизненоважно децата да се завърнат в училище и че на карта са заложени шансовете в живота на цяло едно поколение“.

В отправения късно снощи призив към родителите премиерът благодари на персонала на училищата, че е прекарал лятото в подготовка на класните стаи, така че да бъде гарантирана сигурността на децата, предаде БНР.

В момент, когато училищата в Англия, Уелс и Северна Ирландия се подготвят отново да отворят врати, Борис Джонсън заяви, че рискът децата да се заразят с COVID-19 е много малък.

Той допълни, че е много по-опасно за развитието на децата и за тяхното здраве, ако дългосрочно отсъстват от училище.

Премиерът на практика повтори казаното по-рано от четиримата главни съветници на правителството по въпроси на здравеопазването. Те подписаха съвместна декларация в уверение на родителите, че училищата могат да се справят в рисковете по време на пандемията.

Профсъюзи на учителите обаче заявиха, че е нужен допълнителен персонал, повече пространство и по-голяма яснота какво да се прави при увеличаване на случаите със заразени за безопасното отваряне на училищата. Те казват, че правителството не разполага с план „Б“ в случай на криза в училищата.

По последни данни на националната статистика има само 10 смъртни случая от COVID-19 до 19 години и 46 725 над 20 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *