НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Борисов: Ще дойде време, когато в ЕС ще гледат кой е ваксиниран и кой не

Общата сума само за ваксини е 180 мн. лв., още 50 млн. лв. подготвяме при необходимост – да имаме такъв буфер при увеличаване на количествата и доставките в страната.

Това докладва здравният министър проф. Костадин Ангелов на премиера Бойко Борисов, докато двамата бяха на посещение в Пловдив, за да проверят доставките на ваксини срещу коронавируса.

Ангелов уточни, че около 35 млн. лв. били дали за Ремдесивир. Също така на месец се давали по 83 млн. лв. за хората на първа линия. Той подчерта, че за Бул Био са дали 22 млн. и 260 хил. лв. Здравният министър показа на Борисов и книжките, в които ще се записва кога сме ваксинирани.

„Ще дойде време, в което държавите в ЕС ще искат книжките, за да се вижда кой е ваксиниран и кой не“, каза премиерът.

Междувременно военният министър Красимир Каракачанов докладва, че в армията първо се ваксинират медиците, а след това военните. „Много стройна организация е създал ген. Мутафчийски“, коментира Ангелов.

Борисов вметна, че ваксините ще пристигнат в Търново и Враца на 28-ми декември. По думите му след Нова години щели да дойдат още десетките хиляди ваксини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *