НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Борисов: Уважавам протестиращите, изпитвам неприязън към провокаторите

Уважавам протестите на хората, няма досега случай протестиращи да са искали нещо от правителството или да са предлагали, и да не са били срещнати, изслушани и да не им е бил решен проблемът. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на антиправителствените протести, които се провеждат вече над 2 месеца.

„Безспорно, тези провокатори, които се появиха в един момент – хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, безспорно има платени от тях. Едните не трябва да се смесват с другите – към едните изпитвам безкрайно уважение, към другите – неприязън, който няма да спре“, каза премиерът.

Борисов коментира, че всички политически фигури и партии, които участват в демонстрациите – вече са се провалили. Как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, допълни той.

На въпрос на Би Ти Ви как ще коментира критиките на евродепутата Клеър Дейви към него и главния прокурор Иван Гешев, премиерът каза: „В същото време се видя, че има огромни критики относно президента Радев и всички останали. В ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим Радев – едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите.

Най-елементарен пример, направи ми впечатление, че единственото, в което се обвиняват БСП на днешните избори е – фалшификация. Те искат да направят следващите избори, та те не могат да си направят своите и се обвиняват в манипулация, лъжа и измама. На кого да дадем?!“

Относно призива на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за диалог между президента и премиера, Борисов посочи: „Аз съм готов да се събера и с Триото, и Радев, и с всеки като ми обяснят какво ще правят във финанси, икономика, отбрана, ако щеш. Няма по-добро от диалог, но те не искат“.

Премиерът коментира, че изборите са след няколко месеца и след като опозицията предложи своите идеи за управление, хората сами ще изберат за кого да гласуват.

Премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента Цвета Караянчева са на посещение в Кърджали, където освещават новоизградена сграда, част от манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча”.

Заедно с Борисов и Караянчева са кметът на Пловдив Здравко Димитров, както и археологът проф. Николай Овчаров и пловдивският митрополит Николай.

Борисов бе посрещнат с аплодисменти от симпатизанти. Ремонтът е започнал„Св. Йоан Предтеча”, като в него са вложени около 1 млн. лв.

„България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия. БСП искат избори, а не могат да си организират дори вътрешните“, заяви Борисов след освещаването на манастира.

„Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Няма досега случай на протестиращи, които да не са били изслушани и да не им е решен проблемът. Но тези провокатори, които се появиха, хвърляха бомбички по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват с другите“, каза Борисов.

Премиерът не отговори на въпроса коя е мафията, която му иска оставката, както самият той заяви преди няколко дни.

„Полицаите бяха атакувани с ярост. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите“, каза още министър-председателят по повод протеста от 2 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *