Борисов: Служебното правителство на Радев ограби Северна България

Борисов: Служебното правителство на Радев ограби Северна България

Това служебно правителство на Радев ограби Северна България. Ограбиха Севера, защото автомагистрала Хемус е жизненоважна за този регион. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборно събитие на партията в село Вълнари, община Никола Козлево.

Той припомни, че плановете му за бъдещето са били да се пенсионира, когато бъде завършена автомагистрала „Хемус“. „Тези хора зорлем ме държат да управлявам“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че разликата в икономическото развитие на Северна и Южна България е близо три пъти, благодарение на магистралите.

„Те спряха и индустриалните зони. Служебното правителство само спира развитието на България“, предупреди Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ призовава блюстителите на закона да видят какво правят в момента нашите опоненти.

„Как регистрират хора с увреждания, които да не ходят да гласуват, а направо да им попълват бюлетините. Говорим за хиляди. Това ще бъдат първите манипулирани избори. Да видим дали ще проверят как се регистрират хора с увреждания“, подчерта Борисов.

По думите му все повече кметове и общински съветници му се обаждат и му казват, че управляващите ги привикват в полицията и им оказват натиск да не участват в кампанията за изборите.

„Ето това е зеленият ботуш на Радев. Ето това е демокрацията по Радевски. И ако не го свалим на време, ще видите след това. Аз съм бил в този регион по време на Възродителния процес, бях пожарникар, лейтенант в Дулово. Дулово, Каолиново, Разград. Знаете комунистите какво правиха. Точно тези като Бойко Рашков и компания. Те сега управляват. И аз не знам ДПС защо им уйдисва на акъла. Ако ние бяхме партия като ДПС, в устава щяхме да запишем, както в ГЕРБ сме записали, никога да не управляваме с БСП. Има го в устава, решение на конгрес. Защото те не са се отказали от комунистическото си минало“, категоричен бе Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че когато дойде Орешарски, коалицията БСП-ДПС фалираха КТБ.

„БСП за съжаление вече не ни опонент. Няма ги! Те са шампион по фалиране на банки. 25-26 са фалирали до сега“, припомни Борисов.

Той посочи, че по време на управлението на ГЕРБ Брутният вътрешен продукт надвиши 120 милиарда лева.

„За 10 години с 90% увеличихме Брутният вътрешен продукт. Сега не знам как ще се възстановим, след само месец управление на Служебното правителство. Когато българите се осъзнаят кой стои зад Слави Трифонов, зад „Да, България“, ще бъде късно“, изрази съжалението си лидерът на ГЕРБ.

„Имаме 3 милиона от най-добрите ваксини в света. Ваксинирайте се! Ще видите септември-октомври отново ще дойде този ужас с Делта, с Южноафрикански и т.н. Ваксинирайте се, защото те не са поръчали други ваксини, а на тези ще им изтече срокът. Ваксинирайте се колкото е възможно по-бързо, защото от това ще зависи после да можете да работите“, призова Бойко Борисов хората във Вълнари.