Борисов сдаде властта на Янев: Да не допуснете с машинно гласуване това, което се опасяват хората

Борисов сдаде властта на Янев: Да не допуснете с машинно гласуване това, което се опасяват хората

Бойко Борисов предаде властта на служебния кабинет начело със Стефан Янев. На церемония в Министерския съвет Борисов пожела успех на новото правителството, назначено от президента Румен Радев.

Той припомни, че управлението на ГЕРБ и Патриотите е изкарало цял мандат. „Ако политическите партии в парламента имаха вашият кураж и смелост, можеше това правителство сега да е с редовен парламент, с огромно мнозинство и да вървим напред. Това не се направи“, обърна се Борисов към новите министри и изтъкна участието на жените в предишния кабинет.

„Те винаги са и по-честни, и по-добри, и по-отговорни. Надявам се да работим всички и ние като опозиция, и вие като управляващи за благото на хората, демокрацията, честните избори. Да не допуснете с машинно гласуване това, което се опасяват хората, много разчитаме на вас. Именно за да е прозрачно, честно и демокрацията да победи.

Истински ви желая успех. Това ни е за трети, или четвърти път, в който сдавам. Много е трудно. Сега вече може да си говорим на един език – и за пандемията, и за финансовата криза, къде и как трябва да намирате пари. Мен цяла година никой не ме попита откъде намираме пари, а всички казваха само „давайте, давайте, давайте“. На ваше разположение съм, ако ви трябваме“, каза още досегашният премиерът към кабинета „Янев“.

Борисов определи състава на правителството като „прекрасен избор на президента Радев“.