Борисов разкри, че през декември няма да има пари дори за пенсии заради ПП

Борисов разкри, че през декември няма да има пари дори за пенсии заради ПП

Правителството на ПП се е постарало да изгони почти всички чуждестранни инвеститори от България

Много е важно следващият парламент да намери формула за устойчив бюджет. Държавата е в безизходна ситуация по отношение на публичните финанси и в състояние на сериозен дефицит, който се финансира с дълг.

Лихвите по него ще бъдат изплащани от нашите деца и внуци. Под „вещото“ ръководство на Асен Василев приехме четири бюджета за една бюджета. Това заяви Александър Иванов от ГЕРБ-СДС по време на брифинг за финансовата политика и кризата в икономиката.

Бюджетът за 2023 г., който да гарантира основните функции на държавата, трябва да е приоритетен. Трябва да има мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите. Мерките за компенсациите за електроенергията са със срок на действие и трябва да се продължат. Ако отпаднат компенсациите, небитовите потребители ще плащат цена на тока над 1 000 лева.

Трябва да се вземат мерки и за високата цена на газа. Така ще се гарантира устойчивост и предвидимост на бизнеса. Не трябва да се повишават данъците в тази ситуация. Стабилен бюджет трябва да е цел номер 1 на едно парламентарно мнозинство.

Трябва да се търси изход от „гарантирания колапс“, оставен от предишното правителство. Следващото управление трябва да гарантира функционирането на държавата, казаха от ГЕРБ.

Правителството на ПП се е постарало да изгони почти всички чуждестранни инвеститори от България. Няма как българската икономика в тази тежка ситуация да продължи и да се развива, а БВП да нарасне само с 2%, допълни Десислава Трифонова.

Имаме драстичен срив в преките чуждестранни инвестиции, втора нулева година по публични инвестиции, които допълнително усилва кризите, коментира темата Томислав Дончев.

Деница Сачева допълни, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без увеличение на пенсиите.

Катастрофата е доста по-мащабна, отколкото се очакваше преди 3-4 месеца. Добрата новина е, че ако не беше свалено това правителство, безизходицата щеше да бъде още по-мащабна.

Едновременно с притеснения и с надежда мисля, че в рамките на няколко месеца може да бъде овладяно положението, каза Тома Биков.

Аз съм човек с опит, правил съм много бюджети с излишъци, но такова чудо не съм видял, разкри Бойко Борисов.

Повече в България доверие няма. Дали ГЕРБ може, то ще трябват години да си върнем доверието. Не става въпрос за месеци, имаме милиарди дългове и милиарди лихви. Инфлацията е 20%, значи че поне с толкова трябва да се вдигнат заплатите на работниците. Това, при положение, че вчера едва събраха 150 млн. лв.

Цяла София са облепили с билбордове, но какво стои зад тях. Къде е отговорността на „промяната“, коментира Борисов.

Декември няма да има пари за пенсии, кеша няма да го има, разкри лидерът на ГЕРБ. След „Промяната“: Два къси края трябва да ги вържем. Декември няма да има пари за пенсии.