Борисов от Стара Загора: Който нож вади, от нож умира!

Борисов от Стара Загора: Който нож вади, от нож умира!

„В отлична форма съм за да ми е нужна подкрепа! Благодаря че сте дошли тук, за да чуете какво правим и като си отидете да може да го разкажете на съпартийци, съседи и приятели!“, заяви пред областния актив на партия ГЕРБ в Стара Загора премиерът Бойко Борисов след като изслуша изявленията на кметовете от региона, че структурите на формацията стоят зад него.

С усмивка и след като отправи покана на присъстващите в залата над 300 души да спазват трите „Д“ заради коронавируса и да си носят маските, той каза:“За всяко нещо българският народ си има поговорки, пренасяли са чрез тях вековете народната мъдрост.Сред тях са „Волът като рие-на гърба му пада!“, „Който гроб копае-сам пада в него!“, „Кой нож вади – от нож умира?“ и „Което куче ни е залаяло.все е побесняло!“. Всичко е божа работа, сами виждате: който посегне и още на следващия ден думите му стават валидни за него.

Много си ви обичам, но пред мен не стои въпросът да мисля, че съм незаменим лидер или дали може или не може без мен ГЕРБ. Виждате че и без Цветанов може да се напълни залата. Това беше неговата роля, сега си я вършат зам. председателите и членовете на Изпълнителната комисия.Местните организации. И затова сега партията е демократична.Толкова години е бил до мен, аз лоша дума не съм казал. Той се е срамувал от нас. Така казва.Той.До вчера заедно викахме „Победа!“ и „Напред!“…Пожелавам успех на новия му политически проект, това не е наш проблем. Както казват умеещите да играят карти: „Приятна игра!“.

Борисов посъветва съпартийците си да не харчат излишна енергия, защото злобата , озлобяването убиват мразещите и цитира Светото писание:“Обичай врага си. Не го мрази!“, защото врагът сам ще се изяде от злобата си.

В характерния си стил премиерът изброи завършените инфраструктурни проекти и онези , по които и в момента, въпреки кризата продължава работата.Борисов се обърна към представителите на партийния мозъчен тръст да събере свършеното в специален архив.

„В личен план ми стига, че една стои кусур годишна партия, комунистическата ляга и става с моето име.Това е срамно, там е имало партизани, ятаци, смели хора, които са се борили с фашистите .Че то е срамота ние да си издигнем един човек за враг.Предстоят важни неща в краткосрочен и дългосрочен план. Всеки ден защитаваме позициите на България в ЕС, особено влизането в банковия съюз. Опонентите ни обвиняват че сме работели на проба-грешка, ама то целият свят е така. Няма ваксина, няма лекарство.Няма единен протокол как да се действа.Ако аз бях в опозиция щях да призова за година, година и половина да работим заедно.Ако не сме единни като нация догодина народът няма да може да понесе кризата.“, сподели той пред препълнената зала.

„Дисциплина, дезинфекция и дистанция, тези три „Д“ се възприеха като три най-важни неща в сегашната ситуация.Пандемията въобще не е преминала, опасността не е свършила- Трябва да се пазим.Категорично не смятам че трябва да връщаме старите мерки, разчитам на хората да се пазят!“, подчерта той и напомни, че пред страната стоят много и трудни задачи, сред тях е и отстояването на позициите по „зелената сделка“ и намирането на решения за енергийно-промишления комплекс „Марица изток“.

Бойко Борисов отговори на няколко зададени от местните активисти и кметове въпроси, като подчерта че на този етап няма да избързва с възстановяването на програмата за саниране на панелните блокове. Той даде да се разбере, че е останал разочарован от пасивността преди време на кметовете, които не са защитили предимствата на програмата от нападките за опозицията и все пак не изключи вероятността за възстановяването й при силно желание от страна на населението за това.

След края на срещата премиерът отказа да отговаря на журналистически въпроси свързани с последните действия на специализираната прокуратура и излезлите на светло записи от разговора на президента Радев и неговия съветник Узунов с обвиняемия бизнесмен Бобоков. „Бяхте в залата, чухте всичко, нямам какво да добавя към казаното вътре!“, категоричен беше той и си тръгна заедно с финансовия министър Владислав Горанов, спортния му колега Красен Кралев, вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Бургас и зам. председател на ГЕРБ Димитър Николов.

Пред входа на обновената зала в някогашния Синдикален дом на Стара Загора имаше и двама активисти на „Боец“ с плакати, които направиха опит да освиркат Борисов на излизане от срещата, наложи се униформени полицаи да ги охраняват от гнева на участниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *