НОВИНИТЕ

Борисов: Олигарси и чужди служби искаха да ме свалят миналото лято

Българските премиери с интервюта в специалния брой на L’Europeo, представя и Нова телевизия. Въпросите към тях са едни и същи, а погледът е исторически. Тази сутрин беше излъчено интервю с Бойко Борисов, взето преди изборите.

Този опит за преврат през лятото беше добре организиран от олигарсите и чужди службите. Помогна и моята глупост да ги търпя… Но за мен това беше най-полезното време в кариерата ми. Толкова ме отрезви и ми даде шанс да си направя реформи в моето мислене и в партията. Всяко зло за добро. Това каза бившият премиер Бойко Борисов.

Това е като една професия и свикваш с нея. Във всичките ми битности аз най-много съм работил премиер. Над 10 години.

Първият мандат се прави лесно ,защото тогава имахме най-много депутати. Няма за какво да се говори. Партията, която печели няма шанс да се откаже от управлението.

Вторият и третият мандат подходих с друга тактика. Прекрасно познавам опонентите. Преговорите за коалиционни партньори са сложно нещо – затова пускам жени. И сега така ще направя. Те са по-търпеливи и по-умело водят преговорите. Сега всеки се готви за силна и остра опозиция. На мача трябва да станеш първи, за да представляваш в евротурнирите. Искат да се хем депутатчета и да се изокат от трибуната в сряда или четвъртък. Петък са си при избирателите.