Борисов на Национално събрание на ГЕРБ: Парите на олигархията са срещу нас

Борисов на Национално събрание на ГЕРБ: Парите на олигархията са срещу нас

ГЕРБ провежда национално събрание на партията. На него ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии.

На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ. Поради епидемиологичната обстановка в страната, събитието е изцяло онлайн.

Събранието бе открито от административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Той бе избран и за председател на заседанието. В началото на Националното събрание бе направена проверка дали е налице необходимият кворум за провеждане на мероприятието – такъв имаше, тъй като от общо 1163 делегати присъствие регистрираха 1041, което е повече от половината.

ГЕРБ прие организационни промени в устава на партията, като вместо 8 членовете на Изпълнителната комисия стават 12. По този начин Изпълнителната комисия ще се състои от председател, двама заместници и 12 членове.

„От тримата зам.- председатели. На предишното освободихме Цветанов. Изобщо не е такава хипотезата с кмета на София и Бургас. За времето, за което те управляват тези градове те направиха в пъти. Направиха толкова много, че няма да ми стигне времето да изброя всичко. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията. Каква ми е логиката. Направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи от европартньорите ни“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод освобождаването от зам.- председатели на ГЕРБ кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов.

Борисов подчерта, че това го прави, за да може двамата да се отдадат на партийната работа. „Тези 3 години искам да работят повече за градовете си, да помагат на партийците“, заяви Борисов.

„Не отива на зам.- председателя Фандъкова да отиде до Добрич или Сливен. Същото важи и за Митко Николов. Трябваше да го пращам във Видин, Ямбол, а това време той отсъства от работата си. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях. Точно обратното, обичаме ги, уважаваме ги. Ако го имате това време оттеглям предложението, но като кмет на столицата 5 г. знам какво да имаш партийни ангажименти и кметски ангажименти. Напомням на демократите“, допълни Борисов.

По думите му Цветанов бил лоялен, коректен и тогава станал председател на ГЕРБ. „Беше малко сръдкава работата в началото, но трябваше всичко това да мине, за да не се нарушава закона за политическите партии“, уточни той.