Борисов за Рашков: Ще плашиш хората? Това да не ти е 44-та година

Борисов за Рашков: Ще плашиш хората? Това да не ти е 44-та година

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира във фейсбук преговорите между партиите за съставяне на правителство. Той обвини БСП и Демократична България, че се интересуват само от постовете и атакува лидерите на двете формации – Корнелия Нинова и Христо Иванов.

„Това ли му е демокрацията на Христо Иванов? Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков? Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни само след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може – повече. Когато Мая и Корнелия ми излязат. Корнелия и сега си има зам.-министри, областни управители. Те само договарят постовете. Но тях съм ги бил. Тоя дето се прави на демократ, той щял да прави реформа… мързеливци“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Но за тоя дето се представя за демократ, той щял да прави реформата. На мутра ли ви прилича този човек. Мен ще плаши този пияница“.

„Като куче ме задържаха и после ме пуснаха без нищо да ми кажат“, заяви кметът на село Бата Георги Георгиев при срещата с Бойко Борисов. Той разказа, че в дома му е открит списък с гости за предстояща сватба в семейството, който бил представен като списък с имена на гласоподаватели.

„С гол гъз таралеж ще мачкаш, нещастник такъв, ще плашиш хората и ще ги арестуваш… това да не ти е 44-та година. Виждаш европейските институции как реагират“, реагира лидерът на ГЕРБ по повод на заплахите отправени от Рашков към него от трибуната на парламента.

„Цял ден редят постове и имитират, че правят кабинет“, добави Борисов.

Влизането ни в Еврозоната беше успешна наша политика и служебното правителство я продължи. Провалиха ваксинацията, в момента хвърлят ваксини и наесен икономиката ще забуксува. България все още не е представила своя Национален план за възстановяване и устойчивост, не дадоха нашия на инат. Почти всички държави вече са получили парите си, а нашите съседи може да са ги и похарчили. Сега от агенция „Фич“ им казват, че ще има забавяне на първите траншове. Съществуват и съмнения относно капацитета на усвояването им. При нас всичко вървеше нагоре, сега ще върви надолу”, заяви Борисов.