Борисов: За месец докарахаме вода от Родопите за Перник

Борисов: За месец докарахаме вода от Родопите за Перник

Премиерът Бойко Борисов пак подкара джипа като този път е на инспекция в Перник, с него е и кмета на града Станислав Владимиров. С тях е финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Те разглеждат ремонтираните участъци в града, ВиК инфраструктурата, както и трасето на новите тръби, които бяха изградени, за да се спаси града от безводието.

Борисов се поинтересува от изградения водопровод дали е давал аварии. Кметът обяви, че не и допълни: „Много фалшиви новини се създаддоха. Той дава вода на 30 хиляди души“, каза градоначалникът. Чрез изграждане на водопровод от Мало Бучино до Перник, миньорският град да се снабди с вода от язовир „Белмекен“.

Премиерът пък изтъкна: „За месец докарахаме вода от Родопите за Перник“.

Горанов попита за нощния режим в града защо продължава да важи, а градоначалника на Перник му обясни, че е с цел да се предотварят евентуални щети.

Борисов се пошегува с финансовия министър Горанов, че ако Гечев гледа клипа ще си каже „Борисов му е станал шофьор. Горанов му стъпи на шията“.

По време на разговорите за инфраструктурните проекти министър-председателя се върна в кметските си години. Той обяви, че София има най-евтиното метро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *