Борисов: ДПС играха на изборите с „Има такъв народ“

Борисов: ДПС играха на изборите с „Има такъв народ“

„Винаги сме казвали, че на тези избори има уйдорма. Цифрите го показват. ДПС играха за „Има такъв народ“, това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

Той цитира и думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков пред „Медияпул“. Там Рашков казва, че известен политик от близкото минало купува гласове от Враца, Монтана и Видин. Те са за партия с известен етнос.

„„Изчегъртаха” Балтов, шефа на ямболката болница, на варненската болница „ Св. Анна”, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА”, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че шефа на Ямболската болница, който са назначили бил на 69 годни, а Тодор Кантарджиев е на 66 и бил за пенсия. Според него „това е по Радевски“.

Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти – веднъж ходи на ски, друг път твърди, че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал“, каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. По думите му заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента. „Г-н Кацаров, вие се провалихте“, категоричен бе и Ангелов, който също се включи в брифинга.