Борисов връща мандата веднага, няма да подкрепи правителство на Слави Трифонов

Борисов връща мандата веднага, няма да подкрепи правителство на Слави Трифонов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му ще върне веднага мандата за съставяне на правителство и по никакъв начин няма да подкрепи правителство на „Има такъв народ“.

Оставаме опозиция, каза още бившият премиер. Той даде да се разбере, че едва ли ще влезе в Народното събрание като народен представител.

Борисов направи това по време на почти едночасова пресконференция, изобилстваща от подигравки и обиди към Слави Трифонов, Христо Иванов и лидерите на „Изправи се! Мутри вън“. Тя бе прекъсвана от смеха на партийци на ГЕРБ, които присъстваха в залата за пресконференции и които накрая ръкопляскаха на лидера си.

Макар и да обяви, че няма да подкрепи правителство на „Има такъв народ“, лидерът на ГЕРБ поиска Слави Трифонов и останалите лидери да направят всичко възможно, за да има такъв. Той дори призова лидерът на „Има такъв народ“, ако трябва да направи правителство от 40 министри, а да има пост за всеки. „Слави, братче, моля те, направи кабинет“, каза Борисов.

В същото време той беше категоричен, че депутатите му няма да гласуват за правителство на Трифонов.

„Не, няма по никакъв начин да го подкрепя. И се извинявам на народа, че ще страда много заради тези, ако не направят правителство. Извинявам се, но нямам шанс“, каза той.

„След трети избори какво ще се промени? Проявете разум, съберете се и направете нещо, така че държавата да работи нормално. Ние сме срещу Слави от два месеца. Каква е логиката да го подкрепим сега?“, попита още Борисов.

На многократните въпроси за това как ще действа партията му при гласуване на правителство в парламента той отвърна: „Кое зло да избера – имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство, остава Рашков, подкрепяме