Бойко с призив: Щабът си работи, спрете да му се подигравате!

Бойко с призив: Щабът си работи, спрете да му се подигравате!

Бойко Борисов увери хората, че щабът си работи и всичко с генерал Мутафчийски е наред. „Всяка сутрин щаба се среща първо с мен. Едва тогава се коментира всичко. От 2 седмици щаба ме моли да спрете да се заяждате с тях“, каза премиерът.

„Всяка сутрин сме тук и работим без заплащане, а някой толупи спят до обяд. Един от най-добрите ми приятели да напише заглавие „Убиха генерала“, възмути се Бойко.

„За съжаление имаме втора докторка починала, която даде добри изследвания и беше излекувана. Най-важното е икономиката и заводите да работят“, каза Бойко Борисов.

23 са заразените с коронавирус през последното денонощие. 3 са починали през последните часове. Общият брой на заразените стана 1611. 6 от новите случаи са в София. Има две болни деца и двама лекари.

Междувременно общият брой на смъртните случаи от коронавируса в Япония достигнаха 530, съобщи телевизия Ен Ейч Кей, цитирана от ДПА. 15 500 души са дали позитивен тест за инфекция по официални данни. Премиерът Шиндзо Абе утре ще реши дали да продължи националното извънредно положение с около месец. То изтича на 6 май, последен ден от дълъг празничен уикенд.

Пет нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани през последното денонощие в Словения, с което общият брой на заразените достигна 1439 души, съобщава агенция Хина, като се позовава на словенското правителство, предава БТА.

От COVID-19 е починал още един пациент, с което броят на жертвите нарасна на 94. До момента в Словения са направени 55 020 теста за коронавирус.

Властите смятат, че епидемията е под контрол. Отправена е покана към 3000 души от всички възрасти и всички региони на страната да дадат кръвни проби и гърлени секрети за изследване, за да бъде получена по-широка картина за присъствието на вируса сред населението. До момента на поканата доброволно са се отзовали над 1400 словенци.

„Мили мои медии, някой насила кара ли ви да излъчвате щаба, като няма зрители не го правете. Може да пускаме информацията и като прессъобщения. Всяко мое изказване започва с молби към хората. Короната е някъде във въздуха, нека да продължим да се пазим. Няма никаква индикация, че този вирус ще мине скоро.“, каза той. Премиерът заяви, че нито една от тези мерки не е направена случайна. Той даде за пример Франция, където пускаш СМС и чакаш. „Каква карантина видяхте? Улиците ли са празни, парковете ли са празни?“, попита Бойко.

„Накрая, ако има успехи ще сме всички щастливи, ако има загуба ще е само моя“, каза Борисов.

Генерал Мутафчийски също увери хората, че щабът си работи. „От много време ние умуваме как да променим начина на съобщаване, защото по този начин се всява страх“, каза той. Умувало се е да се изпращат прессъобщения.

Бойко Борисов се ядоса на въпрос дали има напрежение между него и генерала. Той заяви, че дори са му помагали да стигне до тук и се познават от 23 години и са приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *